Вести

У Александровцу је отворена нова државна апотека

Нова државна апотека „Александровац“ трећи је објекат под окриљем Апотекарске установе „Пожаревац“ на територији општине Жабари. Становницима Александровца и околних насеља апотека је на располагању од 17. јануара ове године, сваког радног дана од 7 до 20 сати и суботом од 7 до 14 сати.

Директорка Апотекарске установе „Пожаревац“ Татјана Чинч, приликом свечаног отварања, нагласила је да је мисија Апотекарске установе „Пожаревац“, као најуспешније државне установе у Србији, доступност врхунске фармацеутске заштите.
Она се овом приликом захвалила локалној самоуправи на свесрдној сарадњи приликом реализације овог пројекта, као и свим сарадницима на изузетном ангажовању и ентузијазму приликом реновирања простора у којем је смештена апотека.
-Срећна нам нова енергија, нови почетак, останимо као и до сада увек отворени, увек савремени, закључила је Татјана Чинч.

Помоћник председника Општине Жабари Предраг Тасић указао је на значај још једне државне апотеке на овом подручју и додао:
-Ово је врло велики догађај не само за Александровац, већ и за целу нашу општину, тим пре што се ради о установи која је у функцији заштите здравља и побољшања квалитета живота наших становника. Нажалост, наша популација је све старија и реализација оваквих идеја је од изузетног значаја и локална самоуправа ће у будућности сарађивати и афирмисати рад ове установе, јер је то у интересу свих наших грађана, поручио је Тасић.

Комплетну вест можете прочитати на следећем линку, одакле је и преузета:

https://recnaroda.co.rs/u-aleksandrovcu-otvorena-nova-drzavna-apoteka/

Извор текст: ,,Реч Народа'' Пожаревац
Извор слике: ,,Реч народа'' Пожаревац