Вести

БУДИ ПОПИСИВАЧ У ПОПИСУ 2022

Позивамо све заинтересоване грађане општине Жабари за рад у Попису у својству пописивача да до 5. августа 2022. године (до 20.00 часова) попуне електронску пријаву на сајтовима Завода: stat.gov.rs или popis2022.stat.gov.rs.

Четерешко Прело 2022

На простору столетне храстове Четерешке шуме, туристичком бисеру општине Жабари, покрај цркве брвнаре Свете Тројице и храма Рођења Пресвете Богородице, одржано је деветнаесто по реду „Четерешко прело“.

НАГРАЂЕНИ ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Председник општине уручио је награде ђацима генерације Урошу Сарићу из Тићевца и Стефану Милановићу из Четережа. Свечаном пријему који је организован за ђаке генерације присуствовали су директори школа, разредне старешине и родитељи два најбоља ученика у нашој оштини.

27. 28. јуна одржан је Видовдански сабор хармоникаша у Сибници

Дана 27. и 28. јуна 2022. године, у месту Сибници у општини Жабари одржано је четврто по реду окупљање хармоникаша са жељом да прерасте у традиционално и да мотивише и подстиче такмицарски дух младих талената.

Одржан је Троички сабор у Влашком Долу

У порти цркве Свете Тројице у Влашком Долу, после две године паузе, одржан је тринаести Троички сабор. Уз пратњу оркестра Звездана Томића, наступили су следећи фолклорни ансамбли: КУД Александровац, КУД Дукат Симићево, КУД Славко Поповић Брзоходе, КУД Младост из Пољане и КУД Ресава из Пругова.

Pages