Вести

РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЖАБАРИ У 2023. ГОДИНИ

Општина Жабари
Ј А В Н И П О З И В
Комисија за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја расписује
ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЖАБАРИ У 2023. ГОДИНИ

Предмет јавног позива:

I. Позивају се регистрована пољопривредна газдинства (физичка и правна лица), са пребивалиштем и производњом на територији општине Жабари, да поднесу захтев за доделу подстицајних средстава за инвестиције у пољопривреди по секторима:
- Сектор воћа, грожђе, поврће и цвеће - Шифра инвестиције 101.4.2., Подизање и опремање пластеника за производњу поврћа, воћа, цвећа и расадничку производњу .

II. Период за подношење захтева за доделу подстицајних средстава за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава за 2023. годину, траје од дана објављивања јавног позива на сајту општине Жабари и огласној табли Општинске управе општине Жабари, па до утрошка средстава планираних за ове намене, односно најкасније до 08.12.2023. године.

III. Износ подстицајних средстава за шифру инвестиције 101.4.2. је 50% од инвестиције а максимално 100.000,00 динара по газдинству.