Вести

Општину Жабари је посетио министар Горан Весић - 03.11.2023.

Председник Општине Жабари Јован Лукић уручио је министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горану Весићу, Октобарску награду – највише признање за изузетан допринос у развоју и афирмацији општине Жабари у 2023. години.
Лукић је, образлажући одлуку, навео да је министар Весић својим радом показао да не прави разлику између великих и малих средина и тиме заслужио највише признање општине Жабари.
-Верујем да ћемо његово поверење оправдати и у неком будућем периоду. Очекују нас велики пројекти, обнова пута Велика Плана – Жабари, а надам се да ћемо урадити у наредној години и пут Жабари – Петровац. Србија не сме да стане, рекао је Лукић.

Министар Весић се захвалио на поверењу које му је указано, истичући да је посебно поносан на ово признање, јер је општина Жабари пример мање средине која се развија и осећа бенефите равномерног развоја Србије.
– У првом периоду градили смо брзе пруге и аутопутеве и са таквом праксом настављамо и даље, али сада се Србија толико развија да је неопходно да сваки део земље осети тај развој, да одвојимо део новца и за локалне пројекте, који су од значаја људима у тим срединама, казао је Весић.
За наредну годину министар је најавио обнову пута између Жабара и Велике Плане, као и трећу фазу „Чисте Србије“, пројекта намењеног за укупно 2,2 милиона људи у земљи, вредан 3,5 милијарди евра.
У Жабарима је, појаснио је, у плану изградња 76 километара канализационе инфраструктуре, уз постројење за прераду отпадних вода, у вредности од око 11 милиона евра. Такође, кроз пројекат Локалног инвестиционог развоја држава је издвојила 1,2 милиона евра бесповратних средстава, за важне локалне пројекте у општини Жабари, и веома је битно да локална самоуправа у најскорије време кандидује пројекте који су од значаја за њен развој.

Новчани део награде од 100.000 динара, министар Весић донирао је у хуманитарне сврхе Удружењу особа ометених у развоју „Kључ“ у Жабарима.
Министар их је посетио и уручио им донацију, на чему му се председник Удружења Дарко Радовановић срдачно захвалио. Весић им је поклонио и своје књиге о Београду, а они су њему даровали ручно израђене сапуне, које сами праве.

Вест је преузета са портала ,,Реч народа'' Пожаревац, комплетну вест можете прочитати на:
https://recnaroda.co.rs/u-zabarima-uruceno-priznanje-ministru-vesicu/

Извор текст: ,,Реч народа'' Пожаревац,
Извор слике: ,,Реч народа'' Пожаревац