Вести

Милован Дрецун у Жабарима:: приоритети су запошљавање, развој и борба против корупције

У оквиру предизборне кампање, Жабари су посетили кандидати за посланике Српске напредне странке Милован Дрецун и Верољуб Арсић. У друштву шефа Изборног штаба ОО Жабари Дејана Адамовића, они су се обратили скупу чланова и симпатизера СНС.

Верољуб Арсић указао је окупљеним члановима и симпатизерима Српске напредне странке на резултате које је та странка постигла од јула 2012, када је формирала владу. Осврћући се на актуелну предизборну кампању у Србији, Арсић је изјавио да је приметна нервоза код противника СНС – а. Такође, политички противници настоје да умање резлтат који је СНС постигла у претходном периоду, па чак иду дотле да изјављују како СНС нема кадрове и није у стању да води земљу. „Инфлација у Србији је 2,2%, и на том нивоу није била у последњих 30 година. Курс динара је, упркос свим проблемима стабилан, и никада мање девизних резерви није потошено на одбрану курса. Претходна Влада је потрошила 4, 5 милијарди евра на то, а динар је ипак падао. Спољнотрговински дефицит смањио се за три милијарде евра, имамо пораст индустријске производње и људи у последњих 18 месеци нису губили посао. Ми видимо Србију као државу која хоће да напредује, да немамо одлив становништва, да нам се фабрике више не затварају. Једноставно желимо да од Србије направимо нормалну државу која штити своје грађане. Ми смо поносни на то што смо постигли, и не радимо као други који говоре да све знају, па се онда стиде резултата које су постигли“, додао је он.

У обраћању окупљеним грађанима Жабара Милован Дрецун говорио је о проблемима у којима се Србија налази, као и о томе какву ће политику СНС водити после избора.

„Српска напредна странка од грађана тражи огромну подршку, јер је тежина проблема које треба да решимо и пут који треба да пређемо да би од Србије створили место где већина грађана лепо живи веома тежак и захтеван. Након избора настојаћемо да створимо политички консензус око главних питања која муче Србију, чак и са оним странкама које су сада наши противници. У последњих двадесет пет година то нисмо имали, и од тога смо претрпели велику штету. Слагање око главних питања ојачало би и међународни положај Србије“.

Као председник Одбора за Косово и Метохију у Скупштини Србије, Милован Дрецун је изјавио да је међународни положај Србије био изузетно тежак и да је Српска напредна странка анализирала могућности које се нуде Србији, како би водила озбиљну у реалистичну спољну политику. „Настојимо да водимо озбиљну и реалистичну спољну политику. Пут европских интеграција у коме имамо одличне резултате, уз сарадњу са осталим светским великим силама САД, Русијом и Кином је једина права опција за спољну политику Србије. Резултат тога је и Бриселски споразум, којим ћемо ојачати положај Срба на КиМ. Након Бриселског споразума и Србија је у свету почела да се доживљава као озбиљна држава са предвидивом и јасном спољном политиком, што је значајно допринелу јачању нашег међународног положаја“, додао је Дрецун.

Говорећи о унутрашњој политици у Србији, Милован Дрецун истакао је три приоритета: борбу против корупције, развој економије и запошљавање пре свега младих људи. „Од када је дошла на власт СНС се труди да створи услове за инвестирање. Што се тога тиче, најважније је створити законске услове и олакшати процедуре, као и сузбити корупцију. У борби против корупције ми смо одмах ударили у сам врх корупције, тачније у Мишковића. То смо урадили и како би створили систем који ће сам, без проблема препознати корупцију и обрачунати се са њом, од најнижег до највишег нивоа. Српска напредна странка је једина која има кадрова и капацитета да може да повуче Србију напред у бољу будућност“, закључио је Дрецун.