Вести

Четерешко Прело 2022

На простору столетне храстове Четерешке шуме, туристичком бисеру општине Жабари, покрај цркве брвнаре Свете Тројице и храма Рођења Пресвете Богородице, одржано је деветнаесто по реду „Четерешко прело“.
Четерешко прело“ отворио је председник Општине Жабари Јован Лукић истакавши да је ово највећа и најзначајнија манифестација општине Жабари која чува српску традицију, културу и обичаје.
У оквиру манифестације у црквеној порти уприличена је изложба домаће радиности, старих јела, народне ношње, воћа, поврћа, воћних ракија и вина.На летњој позорници игром и песмом представили су се фолклорни ансамбли „Четереже“ из Четережа, „Дукат“ из Симићева, „Александровац“ из Александровца, „Жабари“ из Жабара, „Младост“ из Породина, „Славко Поповић“ из Брзохода и „Димитрије Котуровић“ из Београда.
Титулу лепотице „Прела“ понела је Сара Траиловић, чланица КУД-а „Славко Поповић“ из Брзохода, прва пратиља је Милица Матић из КУД-а „Димитрије Котуровић“ из Београда, док је друга пратиља Сара Јенић из КУД-а „Влашки До“ из Влашког Дола.
Завршницу програма деветнаестог „Четерешког прела“ употпунио је концерт Виолете Вики Миљковић, уз пратњу оркестра Драгана Ташковића Ташкета. Водитељке програма биле су Драгана Катић и Весна Милановић.