Вести

29.06.2022 - седница Скупштине општине Жабари

Дана 29.06.2022. године одржана је седница Скупштине општине Жабари.

Најважнија тачка била је усвајање завршног рачуна буџета Општине за 2021. годину. Укупно остварени текући приходи и примања износили су 388.574.000 динара, извршени текући расходи 311.080.000, тако да је остварен буџетски суфицит од 77.494.000 динара.Укупни приходи са пренетим неутрошеним средствима из претходних година чине 505.968.000 динара и када се од тог износа одузму расходи долази се до разлике од 194.888.000 динара која се преноси у 2022. годину.

Одлуком о изменама и допунама одлуке о Општинској управи установљено је да Општина Жабари има право на два помоћника председника Општине и надлежности буџетске инспекције преносе се на Министарство финансија.

Центар за културу „Војислав Илић Млађи“ Жабари добио је сагласност на програм рада и финансијски план за 2023. годину.

Усвојен је и извештај о пословању ЈКП „Комуналац“ за 2021. годину. Директор Живорад Настић истиче да је пред крај прошле године водовод у Породину прешао у надлежност Комуналног предузећа, а што се стања водоводне мреже тиче она је тешка, посебно у Жабарима, Симићеву, Александровцу и Влашком Долу. У складу са тим, урађена је студија процене стања постојећих водоводних система и на бази тога је конкурисано код Канцеларије за управљање јавним улагањима и добијено је одобрење за коришћење средстава након израде потребне документације.

Одборници су дали зелено светло на измене и допуне Плана генералне регулације насеља Породин и одлуке о организацији рада доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих ван здравствене установе и издавање потврде о смрти на територији општине Жабари. Ове послове ће поред др Маје Панић и др Јелене Животић од сада обављати и др Марија Стојковић и др Данијел Одерковић.

За чланове Школског одбора Основне школе „Херој Роса Трифуновић“ из Александровца именовани су: Лидија Милановић, Ивана Даниловић, Милица Радојковић ( из реда запослених), Саша Рашковић, Ивана Нацковић, Ивана Бездењешњи (испред савета родитеља), Бранко Обрадовић, Иван Чолић и Славиша Ђорђевић ( испред локалне самоуправе).

Текст извор: Реч народа
Слике извор: Реч народа