Вести

05.10.2022. године одржана је седница СО Жабари

Дана 05.10.2022. године у сали СО Жабари одржана је седница Скупштине општине Жабари.

Усвојен је извештај о извршењу одлуке о буџету Општине за првих шест месеци 2022. године. Извршење буџета у претходних шест месеци било је веома успешно и остварен је суфицит од преко 19 милиона динара. Томе је допринео висок ниво остварених прихода од преко 206 милиона динара, пре свега захваљујући гасној станици у Породину која је допринела овим приходима са преко 44 милиона динара и у односу на планиране порезе на имовину правних лица то је 344,87 процената. Уколико гасна станица настави овавим темпом имаћемо веома успешне резултате и на крају календарске године. До позитивног резултата довео је и низак ниво расхода који у односу на план чини 34,88 одсто.

Формирана је комисија за спровођење поступка прибављања, отуђења и давања у закуп непокретности у јавној својини општине Жабари и у њој су именовани: Предраг Стајић (председник), Предраг Тасић (заменик председника), Жељко Новаковић, Јелица Гвоздић, Мари Пауновић, Небојша Марковић, Драган Јовановић, Дарко Ђокић, Љубиша Мицић и Жељко Јововић.

Затим су одборници дали зелено светло на: одлуку о покретању поступка прибављања катастарских парцела 6633 и 6634 КО Александровац у јавну својину непосредном погодбом, допуну одлуке о коефицијентима за обрачун и исплату плата за изабрана, именована и постављена лица општине Жабари и Скупштине општине Жабари, одлуку о подношењу предлога Влади Србије о давању на коришћење канцеларије у згради пословних услуга и одлуку о отказивању учешћа у Споразуму о формирању региона за управљање отпадом.

Затим је усвојен програм рада Центра за социјални рад за 2023. годину, извештај о реализацији плана рада за радну 2021/2022 годину и годишњи план рада Предшколске установе „Моравски цвет“ за радну 2022/2023. годину и извештај о пословању ЈКП „Комуналац“ за првих шест месеци текуће године.

За вршиоца дужности директора Народне библиотеке „Проф. др Александар Ивић“ именована је Драгана Стојадиновић, дипломирани економиста из Жабара, док ће у наредних годину дана на челу Туристичке организације бити Стеван Ђорђевић, дипломирани инжењер индустријског инжењерства из Влашког Дола. Нови члан Управног одбора Центра за социјални рад је Јелена Раковић.

Извор текст: Реч Народа Пожаревац
Извор слике: Реч Народа Пожаревац